Cd-tips
[ Tillbaka ]
2004-08-07
Fler tips:

10cc

David Bowie

Elton John

Supertramp

Bee Gees

The Buggles
Scissor Sisters - Scissor Sisters8
Att bara spela ren retro utan att lägga till något eget brukar sällan vara ett bra sätt att nå framgång. Men om man kan sina influenser tillräckligt väl och dessutom har rätt känsla för hur man kan blanda och ge, då kan resultatet bli riktigt underhållande.

Det är precis det som New York bandet Scissor Sisters är så bra på. Att mixa det tidiga 70-talets glamrock med sen 70-talsdisco eller som i mötet mellan Bee Gees och Pink Floyd i covern Comfortably Numb visar sig här vara riktigt lyckat. Men det är inte alla 70-tals genrer som platsar här utan man har plockat russinen ur 70-talets allra mest kommersiella kaka. Här har man hällt i lika delar av 10cc albumet The Original Soundtrack, David Bowies Ziggy Stardust, Elton Johns Goodbye Yellow Brick Road och Supertramps Breakfast in America, rört ner en rejäl dos med Bee Gees Main Course, och kryddat med stänk av The Buggles klassiska The Age of Plastic. Ut hoppar låtar som Laura, Take Your Mama, Lovers in the Backseat och Tits on the Radio där man vaket konstaterar att "You can't see tits on the radio" vilket är en sanning så stor att man genast börjar funderar på om radion har en möjlighet att överleva i framtiden.

Det är lite synd bara att man valt att bränna det bästa krutet i de första sju låtarna för att sedan plana ut lite på slutet. Men och andra sidan är det här en sån där skiva som man älskar från första genomlyssningen och ett par månader framåt, för att sedan känna en viss mättnad. Då kanske låtar som I Can't Come Quickly Enough och Return to Oz hittar en mer självklar plats på den här skivan.
Köp cd:n här|All music guide|Spotify|Hemsida|Bra fansajt