Cd-tips
[ Tillbaka ]
2004-06-17
Fler tips:

Viva hate

Bona drag

Vauxhall and I
Morrissey - You Are the Quarry9
Visserligen är jag redan helt såld, så när Morrissey nu efter sju långa år äntligen släpper en skiva behövs kanske inte så mycket för att jag ska jubla. Men faktum är att han här presterat sitt bästa album sedan fantastiska Vauxhall and I.

Den långa frånvaron har möjligen gjort Morrissey lite snällare, det är snarare klappar än kängor han delar ut här, men absolut inte tröttare. Dessutom har hans åldrande gjort honom till en bättre sångare vilket märks tydligt i låtar som Come Back to Camden och You Know I Couldn't Last.

Hur Morrissey kom att välja Jerry Finn som producent är en gåta men amerikanens lite svulstiga och smickrande produktion passar de här låtarna perfekt tycker jag. Man kan ju undra vad den här flörten med det kommersiella egentligen betyder - Jerry Finn, ny webbsida, festivalspelningar och intervjuer i snart varje tidning - om det är hans sätt att provocera eller om han helt enkelt behöver pengarna? Men hur det än är så håller den här skivan för de skyhöga förväntningar som de flesta av Morrisseys fans säkert har.

De låtar som sticker ut mest är tidigare nämnda Come Back to Camden och You Know I Couldn't Last. Men framför allt The World is Full of Crashing Bores och First of the Gang to Die.
Köp cd:n här|All music guide|Spotify|Hemsida|Bra fansajt